När jag var yngre så tyckte jag om att skissa och då var det främst med blyertspennor. Sen har det blivit mer och mer att jag har börjat måla med färger istället i och med att jag har blivit äldre. Så då har jag måla med akvarell, det var det jag gjorde först, och sen har jag övergått till akryl. Målade med olja ett tag men tyckte att det tog lite för lång tid för det att torka även om det blev väldigt fint. Har behållit målningen som ett fritidsintresse, en hobby, snarare än att åta mig det som yrke. Vill inte risker att tröttna på det.

Fick ett erbjudande om att jobba som målare i Finspång och då skulle det vara hos Nymålat i Norrköping. Jag var lite sugen, hade hört att Nymålat i Norrköping var en väldigt bra firma också, både att anlita och att jobba för, men jag hade samtidigt väldigt många anledningar för att tacka nej också. Både det med att jag inte ville fastna i lilla Finspång utan att jag ville bo i en lite större stad och hade jag börjat jobba som målare på Nymålat i Norrköping så hade jag antagligen fastnat och varit kvar än idag.

Sen ville jag inte risker att tröttna på målningen. Vet att om jag hade börjat jobba med det så hade jag målat tillräckligt på jobbet om dagarna för att inte ville fortsätta som målare på fritiden när jag är hemma också. Och det hade varit väldigt tråkigt, för det är min variant av meditation, som ger mig lugn och som får mig att må bra.