Jag har arbetat i många år med ett stillasittande kontorsarbete, som de allra flesta gör. Jag trivs mycket bra med det och har aldrig haft en anledning att vara missnöjd eller vilja söka mig någon annanstans. Det som har varit negativt med arbetet är ju såklart att kroppen har tagit en del stryk. En kropp är till för att vara i rörelse, och med 9 timmar sittande per dag har såklart gjort sitt till att göra kroppen trött och ganska svag. Detta har i sin tur gått ut över min fritid. Jag har alltid försökt hålla mig aktiv på min lediga tid, och min favoritsysselsättning har varit, och är, att vara ute i skogen, oavsett årstid. Varje årstid har sin charm. På våren är det så härligt att få upptäcka hur skogen vaknar till liv efter en lång vinter, sommarskogen är grön och vacker, hösten erbjuder frisk luft och svamp och annat, och vintern är vit och klar. Men med allt mitt stillasittande, är nacken och ryggen väldigt spänd och jag har fått allt ondare. Det jag absolut inte vill är att inte kunna vistas ute i min älskade skog, utan att tvingas ligga ner på soffan och vara helt värdelös.

Jag blev rekommenderad av en väninna här i Sundsvall om att jag behöver uppsöka en massör. Jag gör ju vad jag kan genom träning och promenader på fritiden, men vissa knutar i musklerna kan det inte hjälpa till med. Min väninna har gått hos Annika B. Livskvalité som utför taktil massage i Sundsvall. Jag ringde och bokade en tid, och fick träffa Annika som är en underbar person. Nu går jag hos henne en gång varannan vecka och känner att jag börjar få tillbaka orken i min kropp igen. Jag är henne för evigt tacksam som öppnat denna dörren för mig.